Inspirativno liderstvo

Većina nas je nekada radila sa uspješnim liderom. Ovo iskustvo nas je podsjetilo model dobrog liderstva koji smo zaboravili i koji je preuzet od strane loših ili osrednjih lidera. Liderstvo je odnos između lidera i ljudi oko njega ili nje. Najbolji lideri izgrađuju ili reizgrađuju rezonantne veze. To su odnosi u kojima je lider u skladu ili u sinhronizaciji sa ljudima oko njega ili nje. U suštni, rezonantni lideri inspirišu druge. U većini slučajeva, kada završite razgovor sa istima ili napustite njihovu kancelariju osjećate se ispunjeno, uzbuđeno i inspirisano.

Šta najviše utiče na konačan ishod poslovanja Vaše kompanije? Odgovor će Vas iznenaditi i imati savršen smisao: to je raspoloženje lidera.

Emocionalna inteligencija rukovodioca – njihova samosvijest, empatija, prisnost sa drugima – imaju jasnu vezu sa njihovim preformansama. Ali novo istraživanje pokazuje da emotivni stil liderstva takođe utiče na raspoloženje i ponašanje svih ostalih – kroz neurološki proces koji se zove zaraza raspoloženja. Sličan  konceptu  „smij se i cijeli svijet će se smijati sa tobom“.

Emocionalna inteligencija putuje kroz organizaciju kao struja putem telefonskih žica. Depresivni, nemilosrdni, šefovi stvaraju otrovne organizacije ispunjene negativnim raspoloženjem i malin uspjehom. Ali ako ste optimista, inspirativan lider, Vi kultivišete pozitivne zaposlene koji prihvataju i prevazilaze čak i najteže izazove.

Emocionalno liderstvo nije samo stavljanje pozitivne maske na lice svakog dana. Ono znači razumijevanje Vašeg uticaja na ostale i prilagođavanje Vašeg stila skladno tome. Proces samospoznaje je izuzetno težak ali i od  suštinske važnosti kao prvi korak ka savladavanju Vaših liderskih sposobnosti.