Vrijednosti

Kultura u Blue Coach-u

 1. Integritet. Kao Blue Coach trener ja sam pouzdan, nepodmitljiv i posjedujem cjelinu čovjeka koja me čini nesposobnim da izigram povjerenje, odgovornost ili zavjet.

 2. Svaki Blue Coach trener posjeduje karakter. Karakter je socijalni pojam, način na koji se čovjek odnosi prema svojoj okolini, glavna linija na kojoj se ostvaruje njegov nagon za važenjem u vezi sa njegovim osjećanjem zajednice. Kao trener ja posjedujem duboko osjećanje za veze života i uvjek osjećam i znam šta drugima dugujem. I svojoj porodici, svom poslu, svom treneru, svom klijentu i svojoj zajednici.

 3. Posvećenost i odanost. Posvećen sam da istrajem u onome što radim sve dok ne uspijem. To je najveći stepen odanosti i prema meni samom i prema zajednici u kojoj živim i radim.

 4. Hrabrost bez nepotrebne drskosti. Vještine i znanja, kao i informacije koje stičem, ne smiju mi dati za pravo da budem arogantna osoba. Posjedujem duboko samopoštovanje i samopouzdanje tako da ništa ne utiče na moju hrabrost da uradim ono što znam da je ispravno bez greške.

 5. Samostalnost bez grubog egoizma. Sposoban sam da donosim samostalno ispravne odluke i da snosim odgovornost za njih. Pri donošenju odluka uvjek poštujem sve strane jednako. Kako posjedujem jak karakter jasno mi je da on u sebi mora sadržati agresivne, hrabre i pregalačke crte i upravo iz tog razloga moram biti oprezan da se ova moć samostalnosti ne pretvori u grub egoizam.

 6. Učtivost. Iako puno toga znam i razumijem kao trener shvatam da u zivotu nije riječ o tome da neko ima pravo, nego o tome da svako svoju stvar iznese na vidjelo i da učini nešto za unapređenje drugih. Nepristojnost je posledica neslušanja drugih, neuvažavanja drugačijeg mišljenja i nedostatka finih kvaliteta ličnosti.

 7. Dobrodušnost i darežljivost. Ja sam osoba koja daje. Moja svrha je u davanju.

 8. Poštovanje i odavanje priznanja drugima. Konstantno hvatam sebe i druge kako rade dobro. Ja sam istinski zahvalna osoba i svi znaju koliko cijenim to što i koga imam u životu.

 9. Proaktivnost. Karakterna crta malodušnosti se redovno pojavljuje u obliku polaganog kretanja naprijed, u oklijevanju, u kome se razdaljina između čovjeka i problema ili izazova ne skraćuje. Ja imam inicijativu, sa jakim duhom i ispravnim držanjem ulazim u duele sa problemima i izazovima i sa najefektnijim tehnikama koje postoje danas u svijetu završavam svoje zadatke i ostvarujem svoje ciljeve. Završavam ih sa istim stanjem duha sa kojim sam i počeo, sa kompletnom mentalnom i fizičkom spremnošću da se ako je potrebno ponovo suočim sa istim ili novim izazovima.

 10. Iskrenost. Ono što kažem to i uradim.

 11. Balans. Uvijek ću se truditi da održavam balans tijela, uma, srca i duha. Samo tako mogu biti pravi ambasador vizije Blue Coach Biznis Trenera.

 12. Etiketa Srca. Otvoren i prijateljski stav prema Blue Coachu, klijentima, partnerima i prema zajednici sa ciljem sopstvenog napretka je etiketa srca svakog Blue Coach biznis trenera.