, ,

Izazov je suočiti se sa sopstvenim nesavršenostima

Blue Coach Hogan

Prije nešto više od nedelju dana, Blue Coach kompanija kao zvanični distributer Hogan Assessments Systems za Crnu Goru, održala je prezentaciju Hoganovih alata u hotelu Ziya. Nasmijana i raspoložena lica iz različitih djelatnosti, pokazala su da je organizacija još jednog događaja od strane Blue Coacha prošla odlično.

Cilj prezentacije je bio da se ukaže na koji način se može odraditi procjena ličnosti i čemu nam to služi. Hoganove procjene ličnosti bazirane su na tri segmenta – svijetlim stranama ličnosti, tamnim stranama ličnosti, odnosno isklizivačima, i motivima i vrijednostima koji nas pokreću.

Hoganove procjene najviše mogu koristiti vlasnicima biznisa i HR menadžerima prilikom regrutacije i razvoja kadrova. Koliko su Crnogorci spremni da priznaju da su nesavršeni i da im ovakav tip procjene treba, još uvijek je diskutabilno. Međutim, veliki odziv menadžera i vlasnika nam govori da postoji svijest o konstantnom samounapređivanju.

Na samoj prezentaciji, pored Srđana Vukčevića koji je sertifikovani coach za rad sa izvršnim direktorima, menadžerima i vlasnicima i Hoganov konsultant i koji je predstavio Hoganove alate, govorili su i trener „ŽRK Budućnost“ i nacionalnog tima Dragan Adžić i direktorica kompanije Arhimed, Dejana Ponoš. Pokušali su da nam približe svoja iskustva sa Hoganom i objasne na koji način im je to pomoglo u radu sa rukometašicama odnosno svojim zaposlenima. Tu su bili i naši poznati glumci Dubravka Drakić i Branko Ilić koji su na slikovit način prikazali tamne strane ličnosti i izmamljivali osmjehe na licima prisutnih.

IMG_0886

Među prisutnima, nalazili su se i pojedinci koji su već odradili Hoganove procjene i koji su osjetili njegove blagodeti i suočili se sa sopstvenim ponašanjima koja ih sputavaju da budu još uspješniji. Samim tim, oni su za vrijeme koktela, pokušali da drugima opišu iskustvo koje imaju vezano za Hogan, jer se svakako na taj način može stvoriti kompletnija slika.

Blue Coach Tim je ponosan što je crnogorskoj javnosti predstavio Hogan personality procjene i na taj način donio nešto novo i korisno našem tržištu.